Cilet jane besimtaret me te mire?

Thote Profeti ﷺ:
1. ”Me i miri prej jush eshte ai qe meson Kuranin dhe ua meson te tjereve.” Buhariu
2. ”Me i miri prej jush eshte ai qe ka moralet me te mira.” Buhariu
3. ”Me i miri prej jush eshte ai qe shlyen (borxhin) ne menyren me te mire.” Buhariu
4. ”Me i miri prej jush eshte ai prej te cilit shpresohet e mira dhe je i qete nga e keqja e tij.” Saktesoi Albani
5. ”Me i miri prej jush eshte ai qe eshte me i mire me familjen e tij.” Saktesoi Albani
6. ”Me te miret prej jush ne xhahilijet jane me te miret prej jush edhe ne Islam, nese kuptojne (fene).” Saktesoi Albani
7. ”Me i miri prej jush eshte ai qe ushqen (te varfrit) dhe kthen selamin.” Saktesoi Albani
8. ”Me i miri prej jush eshte ai qe ka supet me te lehta.” Saktesoi Albani Dmth: u hap vend edhe te tjereve ne saf.
9. ”Me te miret prej jush jane ata qe kur i sheh te kujtojne Allahun.” Saktesoi Albani
10. ”Me i miri nga njerezit eshte ai qe jeton gjate dhe ben vepra te mira.” Saktesoi Albani
11. ”Me i miri nga njerezit eshte me i dobishmi i tyre.”
12. ”Shoket me te mire tek Allahu jane ata qe jane me te mire per shoket e tyre dhe fqinjet me te mire tek Allahu jane ata qe jane me te mire per fqinjet e tyre.”
13. ”Me i miri nga njerezit eshte ai qe ka zemer mehmum (te devotshme, te paster nga gjynahet dhe hasedi) dhe gjuhe te vertete.” Saktesoi Albani