Miresia është sprovë

Miresia eshte sprove, test ne te cilen merresh ne prove: a do te falenderosh , apo do te vazhdosh ne gjynahe?
Thote Allahu i madheruar: ” Kur e godet njeriun ndonjë e keqe, ai na lutet Neve, e kur nga ana Jonë ia shndërrojmë atë në ndonjë të mirë, ai thotë: “Kjo më është dhënë në bazë të dijes sime!” Jo, por ajo është një sprovë, por shumica e tyre nuk e dinë.” (Suretu Zumer, 49)
Gjeja qe e shkaterron njeriun eshte te iluzionuarit se fatkeqesite largohen me punen e tij ose kur obi e ndien qe e meriton miresine e Allahut per potencen dhe punen , perpjekjet dhe dijen qe ka.
Besimtari nuk duhet te bjere pre e shejtanit , por duhet te thote : Ska ndryshim e force pervecse nepermjet Allahut.