Permasat e Lutjes

Perkufizimi me i mire i lutjes eshte ai qe ka thene Profeti ﷺ “Lutja eshte ibadet”.
Lutja i drejtohet Allahut, Atij i kerkojme, Ate e lavderojme me emrat dhe cilesite e Tij. Dhikri eshte nje lloj lutje sepse permban nje kerkese qe ia drejton robi Zotit te vet per miresi apo mbrojtje.
Vertetesia e lutjes eshte shfaqja e dobesise perpara Allahut duke mos pasur force e fuqi. Lutja eshte shenje adhurimi dhe ndjenje percmimi per te gjithe njerezimin dhe nga ana tjeter lavderim per Allahun e Madheruar duke i atribuar Atij cilesine e bujarise, dijes etj.