Cfarë do t´i thuash Profetit tënd nesër?

Cfarë do t´i thuash Profetit tënd nesër kur ta shohesh duke të kthyer shpinën i zëmëruar prej teje? Eh sikur të ishte në dynja! Po në botën tjetër si i bëhet?
Imagjino zhgënjimin tënd Ditën e Kiametit, kur do të shohësh Profetin alejhi selam duke takuar muslimanët me gëzim dhe mirëseardhje, ndërsa ty ! Ndërsa ti që u prish moralin muslimanëve, ti që hyn në intimitetin e muslimanëve dhe cnderon veten, Profeti alejhi selam nuk do ta vendos dorën tij në dorën tënde Ditën e Kiametit…
Ky djalosh këmbënguli para Profetit alejhi selam duke i thënë: ” O i Dërguari i Allahut , ma jep besën se nuk do ta përsëris më. Ai tha: ” Atëherë po”. ( Ibid)