Kur ta lusim Allahun e madheruar

Ne origjine besimtari nuk duhet te ndalet nga lutja. Nese eshte i pasur mos reshte se kerkuari rriskun dhe bereqetin e ketij rrisku dhe vazhdimesine e miresie sepse ato ikin zhduken po te mos jete meshira e Allahut.

Nese eshte i shendoshe, mos te ndale se luturi per ndihme, force e shendet qe ti shfrytezoje ato ne ate cka e kenaq Allahun e madheruar. Nese eshte i udhezuar le te vazhdoje te kerkoje qendrueshmeri ne kete fe.

Kush e ka besimin e dobet dhe te kuptuarit e paket per vleren e lutjes, e lidh lutjen e tij vec me te keqen e sherrin. Te dyja keto gjendje i ka qartesuar Allahu e librin e Tij.