Njeriu qe lutet kur i bie e keqja

Thote Allahu i madheruar ne Kuran: “Kur njeriut i dhurojme dhuntite Tona, Ai shmanget dhe na kthen kurrizin, mirepo , kur ate e godet e keqja , ai lutet gjere e gjate”. (Suretu Fusilet,51)
Miresite kthehen ne fatkeqesi sepse ato behen shkak qe disa njerez te largohen nga Zoti, mbyten ne punet e dynjase dhe harrojne ahiretin , pastaj nese i bie nje sprove , veshtiresi, atehere nga braktises shnderrohen ne lutes lutjesh te shumta.