Ju keshilloj per grate

Burri te sillet me gruan e tij me butesi dhe meshire, sepse ajo eshte nene, vajze, moter dhe mbi te gjitha eshte grua. Ajo eshte strehe e sigurte, fole e ngrohte, meriton dashuri, respekt, bamiresi dhe nderim.

Ajo eshte shkak per shtimin e popullsise se nje kombi. Ajo lind burra, i edukon ata, ndikon ne formimin e tyre, logjiken e tyre dhe ne besimin e tyre. Per kete arsye, Islami i ka dhene rendesi te madhe gruas ne te gjitha aspektet e jetes, ne shtepine e saj, punen e saj, ndenjat dhe levizjet e saj. Per cdo gje qe ia ka lene asaj ne pergjegjesi e shperblen ate dhe po ashtu e llogarit ate.