Jeta e Muhamedit ﷺ me Hatixhen (r.a)


Hatixhja (r.a) ishte e ve dhe gjer atëherë e kishin kërkuar shumë pasanikë të njohur, zotërinjtë e Mekës, por ajo i kishte refuzuar, sepse dëshironte t’i përkushtohej vetëm tregtisë. Por, atë që ndjeu ndaj Resulullahut ﷺ nuk mundi ta fshihte prej shoqes së vet, Nefises, bijës së Menijjetit.

FB: http://fb.me/nektarixhenetit