Vleresimi i deshirave te gruas

Profeti alejhi selam i perkedhelte grate e tij, lozte me to dhe lahej ne te njejten ene uji. Ai u kushtonte rendesi deshirave te tyre ne argetime dhe lojera. Nganjehere i thoshte ushtrise qe te ecnin perpara dhe qendronte pas per te bere gara me Aishen.

Aishja (Allahu qofte i kenaqur prej saj) ka thene: ” Bera nje here gare me te Derguarin e Allahut alejhi selam dhe ia kalova atij, pastaj me vone kur isha shendoshur pak, perseri beme gare dhe ai ma kaloi dhe tha:” Ky eshte borxhi i atehershem (nje me nje)”.