Iljas Aljehi Selam

Allahu i Lartësuar thotë: [Kuran a=”37-Es-Saffat:130″]
Emri i tij është përmendur në Kuran dy herë. Jetoi në qytetin Ba´lebek dhe në të ndërroi jetë.
Prej thënieve , më e sakta është se ai ka qënë profeti Ilija alejhi selam. Midis tij dhe popullit të tij ndodhi një përplasje për shkak të një idhulli që ata e quanin ” Ba´I”. Prandaj, ai i tha popullit të tij : ” Lutjuni Allahut “, por ata nuk pranuan , kështu që , vazhduan ti luteshin vetëm se idhullit ” Ba´I”. Allahu i Lartësuar thotë: [Kuran a=”37-Es-Saffat:125″]