Si vepronte Profeti alejhi selam kur tështinte

Profeti ﷺ kur tështinte, ai vendoste dorën ose rrobën e tij përpara gojës, me qellim që ta ulte zërin e tështitjes. Ai nuk lutej për atë person , i cili nuk e falenderonte Allahun kur tështinte.
Eshtë e pëlqyeshme të bëjmë dua për shëndetin e ndonjë personi, i cili tështin më shumë se tre herë. Nëse ai tështin harron të falenderojë Allahun, nuk është e pëlqyeshme t´ia përkujtojmë këtë gjë, sepse përkujtimi, nëse do të ishte i pëlqyeshëm, atëherë Profeti alejhi selam do ta vepronte, si mësues dhe përkrahës i i tij i parë.